Alegeri organe de conducere și control

Anunț alegeri – turul II

Având în vedere că în primul tur de scrutin al alegerilor nu s-a îndeplinit condiția de cvorum (2/3 din numărul membrilor cu drept de vot ), turul II  de scrutin de va organiza în perioada 04.10.2024-05.10.2024 .

Alegerile se vor desfășura în intervalul orar 10:00-20:00, fizic la sediul Colegiului Medicilor din Reșița, str. Spitalului nr.36, sau electronic în   prin Aplicația Medicului, dezvoltată de Colegiul Medicilor din România şi pusă la dispoziţia tuturor membrilor săi.  ( https://www.cmr.ro/aplicatia-medicului ) în zilele mai sus menționate.

Modele de buletine de vot

Buletin de vot pentru membru în Consiliul Colegiului Teritorial.

Buletin de vot pentru membru în Adunarea Generală Națională.

Lista electorală permanentă

Descarcă lista PDF

Liste finale candidați

Lista finală candidați pentru membru in Consiliul Colegiului Medicilor Caraș-Severin.

Listă finală candidați pentru reprezentant in Adunarea Generală Natională a CMR


Lista candidaților

Listă candidați pentru funcția de membru în Consiliul Colegiului Medicilor Caraș-Severin și de reprezentant în Adunarea Generală Națională a Colegiului Medicilor din România

Contestatiile se depun în termen de 24 ore de la afișare pe adresa de e-mail:colegiulmedicilorcs@gmail.com
Data și ora afisării: 05.09.2024 ora 15:00

Candidaturi

S-au înscris pentru alegeri un număr de 30 de candidați. Lista lor împreună cu fișa fiecăruia sunt aici: CANDIDATURI


Candidatura pentru funcția de reprezentant în Consiliul Național al CMR

Pentru funcția de reprezentant în Consiliul național al CMR se pot depune candidaturi de către orice medic, membru al colegiului teritorial , chiar dacă nu a fost ales membru în consiliul colegiului teritorial sau reprezentant în Adunarea generală națională.
Candidaturile se pot depune începând cu data de 20 septembrie 2024 până la data la care expiră perioada de depunere a candidaturilor pentru funcția de membru în biroul consiliului colegiului teritorial:

  • personal la sediul colegiului din Reșița, str. Spitalului nr.36 în intervalul orar 8:00-16:00;
  • prin poștă electronică, situație în care termenul se va împlini finalul programului de lucru al Colegiului Medicilor Caraș-Severin la  adresa de email colegiulmedicilorcs@gmail.com.

Candidaturile trebuie să conțină:
a) declarația de candidatură tehnoredactată; modelul declarației de candidatură este prevăzut la Anexa nr. 3 la prezentul Regulament – descarcă model MS Word
b) un curriculum vitae;
c) o scrisoare de intenție care va conține motivația candidatului, exprimarea interesului pentru poziția vizată si propuneri concrete pentru îmbunătățirea activităţii colegiului teritorial, respectiv a CMR;

Alegerea membrilor consiliului Colegiului Medicilor Caraș-Severin, a reprezentanţilor în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor din România şi a membrilor comisiilor de cenzori se va desfășura după cum urmează:

  • Turul I – 21-22 septembrie 2024
  • Turul II  4-5 octombrie 2024 

Turul II se va desfășura dacă după primul tur nu se întruneşte condiţia de cvorum (2/3 din numărul membrilor cu drept de vot).

Alegerile se vor desfășura în intervalul orar 10:00-20:00, fizic la sediul Colegiului Medicilor din Reșița, str. Spitalului nr.36, sau electronic în   prin Aplicația Medicului, dezvoltată de Colegiul Medicilor din România şi pusă la dispoziţia tuturor membrilor săi.( https://www.cmr.ro/aplicatia-medicului ) în zilele mai sus menționate.

Dreptul de vot  poate fi exercitat doar de membrii care au cotizația plătită până la data de 30 iunie 2024.

Informații candidaturi

Medicii membrii CMR au dreptul de a candida pentru funcțiile de membru în consiliul colegiului teritorial , de reprezentant în Consiliul Național, de reprezentant in Adunarea generală națională și în comisia de cenzori, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • sunt înscriși în colegiul teritorial unde depun candidatura;
  • au cotizația plătită la zi (până la 30 iunie 2024);
  • nu au fost sancționați disciplinar sau penal, în baza unei hotărâri definitive, în ultimii 5 ani; 
  • au deținut mai puțin de 5 mandate succesive în organele de conducere ale CMR la nivel teritorial sau național, cu excepția funcției de membru în comisia de cenzori căruia nu i se aplică această condiție.

Un medic poate candida atât pentru funcția de membru al consiliului colegiului teritorial, cât și pentru cea de reprezentant în Adunarea generală națională a CMR.

Medicii care candidează pentru mandatul de membru în Consiliul Colegiului Caraș-Severin și/sau reprezentant îm Adunarea Generală Națională a CMR nu pot candida și pentru mandatul de membru în Comisia de Cenzori.

Candidaturile se depun în perioada 16 august 2024 – 3 septembrie 2024 după cum urmează:

  • personal la sediul colegiului din Reșița, str. Spitalului nr.36 în intervalul orar 8-16;
  • poștă sau curier, situație în care candidatura depusă trebuie să ajungă la destinație pănă în ultima zi;
  • prin poștă electronică, situație în care termenul se va împlini la finalul programului de lucru al Colegiului Medicilor Caraș-Severin la adresa de email colegiulmedicilorcs@gmail.com.

Candidaturile vor cuprinde :

  • Declarația de candidatură tehnoredactată (Anexa 2) – descarcă MS Word docx;
  • Curriculum vitae (în limba romănă);
  • Scrisoare de intenție care va cuprinde motivația candidatului, exprimarea     interesului pentru poziția vizată, propuneri concrete pentru îmbunătățirea activității colegiului etc.).


Publicat: